Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asfalteringswerken in Laakdal

In het najaar wordt op verschillende plaatsen in Laakdal onderhoud gedaan aan het asfalt. Hierdoor is er mogelijk hinder.

De grootste werken vinden plaats op Verboekt. De straat wordt geasfalteerd en er worden aan beide kanten van de weg fietssuggestiestroken aangebracht vanaf nummer 32, waar de fietspaden stoppen.

De andere plaatsen waar asfalteringswerken gepland staan zijn de Dikstraat, Rundershoek, de Meerlaarstraat, de Lindestraat, de Bergstraat en de Oude Vorstseweg. Op deze laatste zullen ook de goten vervangen worden.

Tine Gielis, burgemeester en schepen van openbare werken legt uit hoe de gemeente asfalteringswerken inplant: “Bij het asfalteren worden de prioriteiten bepaald door de staat van het wegdek en de gebruiksintensiteit van de straat. Daarnaast stemmen we de asfalteringen af op andere infrastructurele ingrepen zoals goten, geplande rioleringswerken of verkeersmaatregelen, zoals op Verboekt”.

Schepen van mobiliteit Frank Sels vult aan: “Op Verboekt hebben we snelheidsremmende proefopstellingen geplaatst. Na een bevraging bij de bewoners werd er gekozen voor fietssuggestiestroken. Op deze manier worden automobilisten attent gemaakt op de mogelijke aanwezigheid van fietsers. Bovendien wordt de rijbaan visueel smaller gemaakt opdat chauffeurs hun snelheid zouden aanpassen.”

Er zal hinder zijn voor de inwoners tijdens de werken. De aannemer zal hen op de hoogte brengen wanneer de werken gepland zijn en welke hinder ze kunnen ondervinden. 

Deel dit artikel